lady E

Alla inlägg den 21 juni 2015

Av evelyn dahl - 21 juni 2015 18:32

idag var man på äventyr som var en upplevelse!
Men kira gillade inte att vi skulle åka.
Innan vi åkte klippte pappa gräset och mamma bakade till jobbet vet ej varför mamma bakade bara till jobbet men men.. Sedan var det iväg men vi hade 3 problem kira satt och ylade i fönstret fländörs hoppade upp på motorhuven och Mimmi la sig bakom däcket på mammas bil.
När vi plockat bort katterna och kira lugnet ner sig och mamma var klar.
Så åkte vi iväg vi stannad på Coop i Karlskoga men mamma hittade inte det hon ville ha så vi fortsatte till Degerfors och där handlade mamma när vi satt och väntade såg jag denna hund lite mager men ägaren hade köpt korv åt den för det fick han då ägaren skulle gå hem med honom.
Sedan kom mamma efter ett bra tag. Hon hade köpt nytt godis som kommit ut och sedan det hon skulle handla.
Efter det så åkte vi långsamt till den platsen vi skulle! När vi var framme hade Harry pappas kompis plockat fram fika och vi satt och njöt innan det började spö regna! Tur hade vi tak över huvudet! :3

Av evelyn dahl - 21 juni 2015 18:24

detta var allt en upplevelse!
Gud vad söt han var och han var större en jag trodde!
Lite rädd av sig men så klart jag var ju en främling. Hans mamma gillade mig för jag hade med mig häst godis vilket mamma häst gillade däremot så var fölet inte lika så där åh godis utan min kamera var mycket mer intressant! Och han var väldigt mysig må jag säga gillade att bli kliad men lite hoppig!
Var lite nervös och försiktig eftersom det var största gången jag var så nära ett föl på detta viset visst när de suttit i små bokar på utställningar eller så jag åkt bil förbi en hage har hänt men att stå där bredvid ett föl har jag aldrig varit :)
Blev lite knuffa på mig och väldigt mycket lukta men när han luktade och kollade vem jag var så var det inge röra för då hoppad egna till.
Men klia på manen eller på ryggen var riktigt skönt! Och följa hon med mig och kameran var roligt med :)
Pappa och Harry stod med fölets mamma och hon ville ha mer godis må jag säga :) när vi gick till det andra stoet dör Ellinore tycket hon haltade så skuttade den lilla killen till sin mamma. Det andra stoet har inte fått sitt föl en tycket inte hon såg dräktig ut men vad vet jag om just sånt. Harry kände på henens ben och kollad djur hon gick men inte riktigt halt utan gräset var blött och det var nedförsbacke så ja det var därför hon gick lite skumt :)
Men en underbar upplevelse var det allt att träffa föl :)
Sa till Harry att vi kommer fler gånger ;)

Av evelyn dahl - 21 juni 2015 18:14

På vägen hem var det mörka moln och mycket regn satt i bilen och bad att det inte skulle komma åska då allt satt i hemma och mycket var på typ internatet, mammas dator och min.
Som tur var så spö regnade det bara och mamma tyckte så synd om alla hästar som stod ute i kylan och regnet. Såg vissa hästar med regn täcken eller som stod under ett tack som byggts i hagen.
När vi var hemma sken solen och vi fick fint välkomnade av fländörs.. Visst ser han lycklig ut! XP
Blev att tömma kameran för bilderna ofc! :3

Av evelyn dahl - 21 juni 2015 02:55

vi gick en promenad mot lagården idag för att föröka få bilder på kalvarna vilket jag fick :)
Kanske inte lika bra som förra året men fick allt bilder :3
Tog lite kort på Ozzy och den nya hästar för simben var ute på ridtur. Förra ägare bil stod där Simben bor nu och häst spår gick förbi vårar hus och kom från där ifrån så.
Blev bilder på blommor och fåglar med men häst och ko bilderna är jag nog mest stolt över :3

Av evelyn dahl - 21 juni 2015 02:47

efter tårta och min andra promenad så satt vi alla och hade det skönt på trappen. Kira fick springa efter boll på gräsmattan och fländörs var mysig då man vilade på trappan! Ellinore och pappa busade och Lasse rökte mamma låg inne för hon mådde inge bra.
Dagen har varit bra lugn och inte så mycket regn. Jag har bara lite ont i halsen men det kan vara för pappa är förkyld och smitta mig xP
Men när vi gick in blev det film :)
Innan man gick in i duschen och sedan tömde man kameran på bilder kände att det var dags att göra det :3

Av evelyn dahl - 21 juni 2015 02:40

Lasse var snäll och bjöd oss på pizza!
Sedan hade mamma gjort en maräng tårta med jordgubbar och någon otroligt god sås bredvid! Åh vad god den var!
Kan säga det var inte mycket kvar av den ^^
Så fick tårta igår och tårta idag :3

Av evelyn dahl - 21 juni 2015 02:36

idag kom Lasse och han ville se hur se hur paddtjän såg ut och vi vandrade lite på stigarna i i skogen där. Njöt av alla fåglar som sjöng och att det var lungt!
Sedan vandrade man lite på andra delar av lunedstrampen :3
Innan vi skulle hem så hade Lasse lite lektion med olika växter för Ellinore :3
Rätt kul att se henne lära sig något nyttigt! :3
Eftersom naturen är viktig och han hjälpa dig ifall du går vilse. :3

Ovido - Quiz & Flashcards